Loading...
Produkter 2018-03-20T09:18:38+00:00

DÅ FLYTTAR VI DEN!

Conlift backas över containern. Övre delen sänks och vridlåsen styrs in i containerns övre fäste och låses. Lyftbalkens styrplåtar underlättar positioneringen. De främre och bakre lyftbalkarna kan flyttas i sidled oberoende av varandra för att underlätta kopplingen.

När låsningen är klar kan containern lyftas och flyttas hängande i movern. Ett säkerhetssystem blockerar lyftfunktionen om inte alla fyra vridlås är ordentligt låsta.

När containern ska parkeras sänks den till marken, vridlåsen öppnas och movern höjs till ett fritt läge ovanför containern och körs bort. Lyfthöjden för interntransport är vanligtvis en meter, så att movern kan hantera containers med olika höjder. För att kunna lossa container på bil är den normala lyfthöjden två meter. Speciella versioner med upp till tre meter lyfthöjd möjliggör dubbelstapling av behållare en över en.

DRIFTEN STYRS AV EN MAN

Conlift är byggd för att anslutas till en terminaltraktor med nödvändiga anslutningar till elektronik och hydraulik. Alla funktioner kontrolleras från systemets kontrollpanel som monteras i traktorns hytt. Föraren  behöver inte lämna hytten, inga manuella manövrar för kopplingar, anslutningar eller andra aktiviteter. En vändbar förarstol i hytten garanterar säker och komfortabel drift och skapar en god sikt och arbetsmiljö till föraren.

KOSTNADSEFFEKTIV

Conlift är självlastande och behöver inte ytterligare mankraft för manövrar. Conlift hanterar flytt och lyft snabbt och effektivt. Den har en genomtänkt och hållar konstruktion vilket resulterar i låga kostnader för drift och underhåll. Att Conlift kan manövreras med en man bidrar till mindre kostnader och effektiviteten spar mycket tid och pengar både för arbetaren i hamnen och på kontoret.

BRETT PRODUKTSORTIMENT

Vi erbjuder ett standardsortiment med två huvudsakliga modeller, Conlift F med fast längd för satt container storlek och Conlift T som är justerbar för 20-45´ ISO containrar. Våra standard modeller hanterar vikter upp till 36 ton.

Eftersom vi själv bygger och designar Conlift så kan vi givetvis erbjuda skräddarsydda lösningar för andra storlekar eller tyngre lyft.

FRÅGA OSS OM SMARTA SÄTT ATT HANTERA LYFT OCH FLYTT AV CONTAINERS!

Vi har svaren på dina bekymmer.

MER FÖR PENGARNA

Conlift kan levereras med eller utan traktor eftersom den är kompatibel med de flesta terminaltraktorer på marknaden.

Om Conlift inte används regelbundet så kan den enkelt kopplas av från traktorn så att denna kan användas i andra sysslor. Denna flexibilitet tillsammans med låga driftkostnader och lång livslängd gör att investeringen av en Conlift blir en mycket lönsam affär.

”Nöjda kunder är vår viktigaste uppgift”

Vi har mer än 20 års erfarenhet av Conlift Container Movers vilka vi använder internt för flytt av containrar i hamnen. Conlift är en snabb, kostnadseffektiv och pålitlig lösning som vi varit väldigt nöjda med.

Kent Rusten
Mälarhamnar AB